Too Little! Receiving $100 / Hr Consulting. Start Today
  • Çalışma Saatlerimiz: H. içi : 08:30 - 18:00 Crtesi: 08:30 - 13:00
  • +90 332 502 18 08

İletişim

  • Fevzi Çakmak Mah. Hüdai Cad. No. 24/1 Karatay/ KONYA
  • +90 332 502 18 08
  • info@eskonmakina.com.tr
  • Çalışma Saatlerimiz: H. içi : 08:00 - 17:30

Endüstriyel Çözümler

Endüstriyel Çözümler

Kızgın Yağ Tesisatı

Günümüz teknolojisinde ısı transfer akışlarında yüksek sıcaklığa ihtiyaç duyulmaktadır. Bu yüksek sıcaklık, yüksek basınçlı kaynar su, doymuş buhar veya kızgın buhar ile elde edilir. Yüksek sıcaklık kızgın yağ ile basınçsız olarak elde edilir ve kullanılır. Doymuş buhar ve kaynar su için 250 -300°C derece sıcaklık, 42 ile 90 barlık yüksek ve tehlikeli basınca ihtiyaç vardır. Kızgınyağda ise 300 derece sıcaklığa kadar sadece tesisat direnci kadar basınca gereksinim olmaktadır ki, bu direnç hemen hemen tüm durumlarda 3 bar’ın altındadır.

Kızgın yağın tercih edilmesindeki en önemli etken diğer sistemlerin aynı sıcaklığa ulaşmak için yüksek basınçlar gerektirmesidir. Kızgın yağlı sistemlerde en üst noktadaki basınç 1 bar kadardır. Bu sayede diğer yüksek basınçlı sistemlerin gerektirdiği güvenlik önlemleri minimize edilmiş olur.

Tekstil Sanayinde kurutma tesisleri ve kalender silindirlerinin ısıtılmasında. Kağıt, Karton, Mukavva İmalatında kurutma ve perdah silindirlerinde. Lastik, Kauçuk ve Plastik Sanayinde ergitme kazanları, hadde ve preslerin ısıtılmasında. Kimya Sanayinde otoklav, karıştırma ve kurutma kazanlarında. Bitüm, Zift ve Katran işleyen asfalt üretim tesislerinde. Ağaç Sanayinde kurutma işlemlerinde, sunta kontraplak gibi mamullerin preslenmesinde. Eloksal ve fosfat banyolarının ısıtılmasında.Beton tuğla briket ve seramik sanayinde kurutma işlemlerinde.Petrol Sanayinde. Deri Sanayinde. Yağ Sanayinde. Deterjan Sanayinde, Konservecilikde, Şişeleme İşlemlerinde, Boya Fırınlarındatenin sağlanmasına büyük ölçüde yardımcı olur.

Yüksek kazan baca gazı çıkış sıcaklıkları nedeniyle ısı geri kazanma sistemleri uygulanmaya en müsait sistemlerdir. Sıcaklık kontrolu otomatik kontrol vanaları ile çok daha mükemmel ve etkili bir şekilde yapılabilmektedir. Bu da üretilen üründe standart bir kali

Kızgın Su Tesisatı

Yüksek basınç altında sıcak su üreten kazanlara Kızgın su kazanı denir. Kızgın su kazanlarında 120 derece üzerinde sıcak su üretilir. Kızgın su kazanları genellikle merkezi sistemlerde tercih edilmektedir. Bu kazanlardaki sıcak suyu belli bir derecede tutmak için sistemin basıncı sürekli olarak belli bir basınçta tutulmalıdır. Kızgın Su Tesisatları üç tam geçişli, alev ve duman borulu, yüksek verim değerlerine sahip bir üründür. Kızgın Su Kazanları nın alev ve duman boruları aynalara kaynaklıdır.

Yarım silindirik Kızgın Su Kazanları, katı yakıtlı Kızgın Su Kazanları serisi Kızgın Su Kazanları gerektiğinde doğalgaz yakmaya elverişli hale getirilebilir.

Her binanın altında bir ısı transfer istasyonu kurulur veya merkezden gelen ısı doğrudan tüketilen cihazlara aktarılır. 110-175°С arasındaki su, orta sıcaklıkta sayılmakta; 175°С’nin üzerindeki su, yüksek sıcaklık sınıfına girmektedir.Bu yazıda, orta sıcaklıkta kızgın su ile çalışan sistemler dikkate alınacaktır.Sistemin minimum ekonomik kapasitesi genelde 500 konut olarak tanımlanmakla birlikte; sahadaki binaların dağılımı ve her binadaki konut sayısı, sistemin kurulumunu belirlemede önemli etkendir.

Su borulu kazanlar alev ve duman borulu kazanlara göre su bölgesi hacmi daha küçük olan, fakat yüksek basınç ve sıcaklıkta buhar üretmeye yarayan kazanlardır. Su borulu kazanlarda yanma odası, içinden su ve buhar karışımının sirkülasyon yaptığı tüplerle çevrilidir.

Yumuşak Su Sert Su Tesisatı

Yumuşak Su Tesisatı Sistemleri, suyun içindeki katılığı gidermek için kalsiyum ve magnezyum iyonlarını sodyum reçine bazı ile değiştirir. Baz dolduğunda, tuzlu su ile yeniden düzenlenir. Yumuşatma sistemleri hem evsel hem sanayi çalışma alanlarında sıkça kullanılır. Yüksek kalite su arıtma işlemi için önemlidir. Yumuşatma sistemleri aynı zamanda, arıtım işlemleri arası enerji transferini de iyileştirir.

Sert su, kalsiyum ve magnezyum gibi yüksek konsantrasyonda çözünmüş minerallere sahip olan sudur. Saf haliyle su, sert su minerallerini içermez ve doğal olarak su yumuşaktır. Fakat bu mineraller, suyun kireç taşı gibi kalsiyum ve magnezyum içeren kayalardan geçtiğinde toplanır. 

Sulardan sertliğin giderilmesi amacı ile,katyonik reçine minerali ile dizayn edilen su yumuşatma sistemleri kullanılmaktadır.reçine bünyesinde bulunan Na ( Sodyum ) iyonu ile , suda bulunan Ca ve Mg iyonlarının yer değiştirmesi sonucunda , sulardan sertlik giderme işlemi gerçekleştirilmektedir.

Reçine bünyesinde zamanla azalan Na iyonunu yenilemek amacı ile , su yumuşatma üniteleri tuz ( NaCI ) ile rejenerasyon yapmaktadır.

Buhar Tesisatı ve Kazanlar

Buhar tesisatı dağıtım sisteminin amacı buharı, kullanım noktasına gerekli basınçta taşımaktır. Bu sebeple buhar dağıtım hatlarındaki basınç düşümü önemli bir konudur. Atmosferde açık bir kapta bulunan su, bir ısı kaynağı tarafından ısıtıldığında suyun sıcaklığı giderek artar ve belirli bir noktada buharlaşmaya başlar. Bu noktaya “kaynama noktası” veya “buharlaşma noktası” adı verilir. Buharın istenen basınç, kalite ve miktarda buhar kullanan cihaza sağlanması, tekniğe uygun tasarlanıp uygulanmış bir buhar dağıtım hattı ile mümkündür.

Herhangi bir yakıtın (katı, sıvı, gaz) yakılması sonucu veya elektrik ya da nükleer enerji kaynağı kullanılarak sudan istenilen sıcaklık, basınç ve miktarda buhar elde etmeye yarayan basınçlı, kapalı bir kaptır.

Alev borulu kazanlarda bütün ısı transferi; su ile çevrelenmiş, içinden sıcak yanma gazlarının geçtiği borular (tüpler) yardımıyla olur. Su ve buhar aynı bölümde (kovan kısmında) bulunur. Buhar çıkışı dramın üzerinden çıkar.

Su borulu kazanlar alev ve duman borulu kazanlara göre su bölgesi hacmi daha küçük olan, fakat yüksek basınç ve sıcaklıkta buhar üretmeye yarayan kazanlardır. Su borulu kazanlarda yanma odası, içinden su ve buhar karışımının sirkülasyon yaptığı tüplerle çevrilidir.

Basınçlı Hava Tesisatı

Basınçlı Hava Tesisatı, hava içerisinde biriktirdiği enerjiyi uzak bölümlere ileterek basınç potansiyelinden mekanik enerjiye dönüştürür. Genellikle üretim ve servis sektöründe kullanılan bir Endüstriyel Enerji türüdür. Basınçlı Hava Tesisatı Sistemleri, yaygın olarak imalat, bakım endüstrileri, gemi, inşaat ve madencilik sektörlerinde genellikle tercih edilmektedir.Günümüzde endüstride kullanılan kompresörlerin birçoğu bu açıdan harcadıkları enerjiyi tam olarak basınçlı havaya dönüştüremezler. Basınçlı hava tesisatı yapılırken alınan veya mevcut kompresörlerin çalışma basıncına, debisine, kullanılacak işletmenin yüzölçümüne uygun olarak projelendirilmelidir.

Kullanım noktası ve besleme yeri birbirine yakın tesisler için, tek hatlı ana boru şebekesi yeterli olacaktır. Bu tür durumlarda, boru çapının borudan geçecek en yükse hava miktarına göre basınç kaybı değerinin izin verilen en yüksek basınç kaybından az olmasına sağlayacak büyüklükte olması gerekmektedir. 

Endüstriyel DoğalGaz
Tesisatı Sistemleri

Endüstriyel Doğal Gaz Tesisatı Sistemleri, Genellikle sanayide kullanılmaktadır. Doğalgaz, yer kabuğunun derinliklerinde bulunan fosil temellir bir tür yanıcı petrol türüdür. Doğalgazın büyük bir kısmı metan gazından oluşmaktadır. Doğalgazın metan gazı dışındaki bileşenleri ise etan, bütan ve propan gazlarıdır. Endüstriyel Doğalgaz Tesisatı, sanayi tarzı kullanılan binalar için yapılmaktadır. Endüstriyel Doğalgaz tesisatı, konut dairelere yapılan doğalgaz tesisatı sistemlerinden farklı olarak çok daha büyük çaplıdır.

Endüstriyel tesislerde doğalgaz dönüşüm işlemleri, debisi ve basınca paralel olmak şartı ile gaz tgeslim noktası kurulması ve daha sonrasında tesisatın şartname koşullarına uygun bir biçimde dizayn edilerek tamamlanır.