Too Little! Receiving $100 / Hr Consulting. Start Today
  • Çalışma Saatlerimiz: H. içi : 08:30 - 18:00 Crtesi: 08:30 - 13:00
  • +90 332 502 18 08

İletişim

  • Fevzi Çakmak Mah. Hüdai Cad. No. 24/1 Karatay/ KONYA
  • +90 332 502 18 08
  • info@eskonmakina.com.tr
  • Çalışma Saatlerimiz: H. içi : 08:00 - 17:30

Medikal Alan Çözümleri

Medikal Alan Çözümleri

Hepa Filtre Uygulamaları

Hepa Filtre Uygulamaları, Yüksek verimli partikül filtresi bir hava filtresi çeşididir. HEPA standartındaki filtreler birçok alanda kullanılmaktadırlar. Bunlar elektrikli süpürge, medikal uygulamalar, otomobiller, hava taşıtları ve ev gereçleridir. HEPA Filtre Uygulamaları, DOE standartlarına bağlı olarak havadaki 0.3 µm büyüklüğündeki %99,97 ‘sini yok edecek şekilde tanımlanmışlardır. HEPA Filtreler, havadaki bakterilerin, viral organizmaların ve bunlardan kaynaklanan enfeksiyonların yayılmasını engellemede kritik rol oynamaktadırlar.

İçerisinde bulunan filtreler süreye bağlı olarak kirlenme sürecine bağlı olarak değiştirilmelidir. Verimli ve sağlıklı bir sonuç almak için periyodik bakımlarının aksatılmadan düzenli olarak yapılması gereken Hepa Filtre Uygulamaları, bilinçli olarak seçilen ve santral filtrelerinin bakımları usulüne uygun ve aykırı bir şekilde yapılmadığı sürece filtre ömrü 2 veya 3 yıla kadar çıkabilmektedir.

Hepa Filtre Çeşitleri Nelerdir?

Hepa Filtre Çeşitleri kendi aralarında iki türe ayrılmaktadırlar;
Kullan At Hepa Filtre Çeşitleri: Kullanım alanlarının büyüklüğüne ve sürekli olarka aldığı toz, virüs ve bakteri partiküllerini yoğunluğuna göre 1 yada 1.5 yıl kadar kullanımdan sonra yenisi ile değiştirilen filtre çeşitidir.

Sürekli Filtre Çeşitleri: 3 yada 4 ay süre ile temizlenebilen bu HEPA Filtre çeşidi yeniden makinenin içerisine yerleştirilerek aynı süre için kullanılmak şartı ile süreklilik sağlanan filtre çeşitidir.

Laminer Flow Uygulamaları

Laminer Flow Uygulamaları, Paslanmaz çelik hava dağıtım kutusu, filtreler ve hava dağıtıcısından oluşmaktadır. Bu akış üniteleri istenilen düşük türbülanslı hava akışını sağlamaktadır. Genellikle ameliyathaneler, ecza depoları, ilaç endüstrisi, gıda depoları ve araştırma laboratuvarları gibi hassas uygulamalarda, standartlarda belirtilen şartlara uygun bir havalandırma sistemi sağlamaktadır.

Kir biriktirmeyi önleyen pürüzsüz ve kusursuz iç yüzey yapısı ile standartların üzerinde olan Laminer Flow Akış Üniteleri tümüyle paslanmaz çelik ile imal edilmiştir.

25 Yıllık tecrübemiz ile vermiş olduğumuz hizmetler arasında yer alan Laminer Flow Uygulamalarıi gelişen teknoloji ile paralel olarak genç ve dinamik uzman ekibimiz ile birlikte en iyi şekilde müşteri memnuniyet odaklı projeler üretmek için var gücümüz ile çalışmaktayız.

Laminar Flow ünitelerinin önemini irdelersek; ameliyat anında ortamın hava kalitesinin hijyen sınırları içerisinde olmaması, hastanın ameliyat sırasında enfeksiyona yakalanma riskini arttırmaktadır.Laminar flow üniteleri bu problemi gidermek için üretilmiştir.Bu üniteler ameliyat yapılan bölgede bulunan hasta ve doktorların üzerinde laminar akım oluşturarak, bakteri, virüs ve mikroplardan korunmasını sağlar.

Hijyenik Klima Santralleri

Hijyenik Klima Santralleri, hassas steril şartlar gerektiren ameliyathaneler, temiz odalar, gıda, ilaç ve kimya endüstriyerlerinde ve buna benzer hijyen koşullarının çok üst düzey olması gereken yerlerde kullanılmaktadır. Hijyenik Klima Santralleri, iç yüzeyleri paslanmaz sac ile kaplanmakta ve bu şekilde üretilmektedir. Santrallerin paslanmaz sac ile kaplanma işleminden önce su sızdırmasına karşın antibakteriyel silikon uygulaması ile temizliği yapılmaktadır.

Temiz oda gereksinimleri ile üretilen Hijyenik Klima Sistemleri su birikimlerini engellemek için özel birleştirme parçaları ile sac ile kapatılarak düz ve pürüzsüz bir yüzey elde edilmektedir.

25 Yıllık tecrübemiz ile vermiş olduğumuz hizmetler arasında yer alan Hijyenik Klima Santralleri gelişen teknoloji ile paralel olarak genç ve dinamik uzman ekibimiz ile birlikte en iyi şekilde müşteri memnuniyet odaklı projeler üretmek için var gücümüz ile çalışmaktayız. 

Hijyenik klima santrallerinde fanlar proses içerisinde ki ihtiyacın doğru karşılanabilmesi; kolay dezenfekte edilebilir geriye eğik, seyrek kanatlı olarak kullanılmaktadır. Debi ölçümleri ve hassas ayar yapılabilmesi nedeni ile plug fan uygulamaları ön plana çıkmaktadır.

Medikal Gaz Tesisatı
Uygulamaları

Medikal Gaz Tesisatı Uygulamaları, Ameliyathaneler, Sağlık Tesisleri ve birçok sağlık alanında cerrahi operasyon yapılan alanlarda cerrahi aletleri çalıştırmak amacı ile kullanılan medikal gazlardır. Medikal Gaz Sistemleri doğrudan insan hayatına yönelik risk taşımalarından ötürü iyi bir mühendislik çalışmasıyla birlikte, sağlığa uygun kaliteli malzemeker kullanılarak bilinçli ve teknolojik bir şekilde yapılmalıdır.

Medikal Gaz Tesisatı Santralleri bakır boruları vasıtası ile ihtiyaç duyulan mahallere taşınması ve hastaya verilmesi için kullanılan bu sistemin içerisinde yer alan gazlar aşşağıdaki gibi çeşitlere ayrılmaktadır.

25 Yıllık tecrübemiz ile vermiş olduğumuz hizmetler arasında yer alan Medikal Gaz Tesisatı Uygulamaları gelişen teknoloji ile paralel olarak genç ve dinamik uzman ekibimiz ile birlikte en iyi şekilde müşteri memnuniyet odaklı projeler üretmek için var gücümüz ile çalışmaktayız.

Medikal Gaz Tesisatı Uygulama Sistemleri insan hayatına doğrudan etkisi sebebi ile son derece özel bir önlem ve dikkat gerektirmektedir. Sistemin tasarımı zamanla ortaya çıkabilecek teknik gelişmeler ve değişikliklere göre adaptasyonu sağlanabilecek bir şekilde tasarlanmalıdır.

Vav ve Cav Uygulamaları

VAV (Variable Air Volume) terminal üniteleri, laboratuvarlara gönderilen şartlandırılmış hava miktarını, termostattan ya da otomasyon sisteminden alacağı sinyale göre değiştirerek sıcaklık kontrolünü sağlayan ünitelerdir. CAV (Constant Air Volume) sabit hava hacimli sistemlerdir. Klima ve havalandırma sistemlerinde mekanlara istenilen taze hava ihtiyacının sağlanmasında, sabit debide hava iletilmesinde veya egzost edilmesinde kullanılırlar.

VAV kutular kullanılarak ameliyat odalarında sabit hava debisi sağlanabilmekte ve ameliyat odası sürekli sabit basınçta tutulabilmektedir.CAV kutularında ise ortama sabit bir hava debisi sağlayarak, filtrenin kirlenmesi veya bir ortamın devre dışı kalması durumunda ortamın basınç değerini sabit tutmaktadır.

CAV ve VAV sistemleri arasındaki en önemli fark; CAV sisteminin debide hava ile klimatizasyonu gerçekleştirmek, mahal sıcaklık ayarlarını ise üfleme sıcaklığının modülasyonu ile gerçekleştirmektir.VAV sistemlerinde ise üfleme sıcaklığını sabit tutmak, mahal sıcaklığını debi regrajı ile gerçekleştirmektir

Ameliyathane Tesisatı

Hastanelerde hijyenikliğin sağlanması için gerekli olan klima tesisatı odalarda konforun sağlanmasının yanı sıra hastane içerisinde mikroorganizmaların, tozların, narkoz gazlarının ve pis kokuların da en alt seviyelere çekilmesini temin etmek için ameliyathane tesisatı kullanılmaktadır.

Kir biriktirmeyi önleyen pürüzsüz ve kusursuz iç yüzey yapısı ile standartların üzerinde olan Laminer Flow Akış Üniteleri tümüyle paslanmaz çelik ile imal edilmiştir.

Hastanelerdeki standart odaların dışında daha steril bir ortam gerektiren ameliyathane süitlerinde ise enfeksiyon risklerini en alt seviyelerde tutabilmek ve mikroorganizma konsantrasyonunu standartlar ile belirtilen değerlerde tutabilmek için klima sistemlerine ihtiyaç duyulmaktadır. 

Ayrıca, bu sistemler, odalar arasında hava akışını sağlayarak odalardaki hijyenik ortamların bozulmasına da engel olurlar.

Hastane Otomasyonu

Hastane otomasyon sistemleri ile işletmelerin elektro-mekanik altyapısına, faaliyet alanına, konfor ihtiyaçlarına bağlı kalarak, kaynak optimizasyonu ile etkinliğini arttırıp, insan gücünü minimize ederek, işletme maliyetlerinde büyük oranda tasarruf sağlamaktadır.

Hastane otomasyon sistemleri ile ;  Ortamdaki havanın sürekli yenilenmesi ve taze hava sağlanması, Sıcaklık ve nem seviyesinin ihtiyaçlar seviyesinde tutulması, Patlama ve yangın riskinin minimize edilmesi.

Havayı kirleten hava akımlarının engellenmesi hastane otomasyonu ile mümkündür. Genel ve lokal havalandırma ile iş yeri ortamı çalışanın sağlığını tehdit etmeyecek bir seviyeye getirilir.

Klima ve vantilatörler hastane iklimlendirme otomasyonunda kullanılarak daha sağlıklı ve daha güvenli yaşama ortamları yaratılıyor.

Mutfak ve çamaşırhane tesisatları

Mutfak ve çamaşırhanelerde kullanılan davlumbaz, eksoz sistemleri, makine montaj ve demontajlarının yapılması, temiz su ve pis su hatlarını çekilmesi ve hijyen kurallarının belirlenmesi işlemidir.

Ekipman üretimi projelendirme ve mühendislik hizmeti ile İnsan sağlığı, hijyen ve temizliğin söz konusu olduğu bu sistemlerde tasarım aşamasında çalışanlar ve makinalar için çok önemli detayları ve hassasiyeti ön planda tutmuştur.

Mutfak ve Çamaşırhane Tesisatlarında Alt Yapı Bakımından ; Su, Elektrik, Gaz, Hava, Yağ tutucu, Nişasta tutucu, Havalandırma, Yangın söndürme tertibatı gibi tesisat ve alt yapı sistemleri kurulmaktadır.