İletişim
- Fevzi Çakmak Mah. Hüdai Cad. No. 24/1 Karatay/ KONYA
- +90 332 502 18 08
- info@eskonmakina.com.tr
- Çalışma Saatlerimiz: H. içi : 08:00 - 17:30
Bina Otomasyon ve Otomatik Kontrol Sistemleri, insandan bağımsız olarak önceden belirlenmiş acil durum seneryolarında çalıştırmak, konfor koşullarının ve enerji verimliliğini sağlamak amacıyla kurulan sistemlerdir. Bu sistemle, iklimlendirme sistemleri, havalandırma cihazları, ortam aydınlatmaları, motorlu perde sistemleri, soğutma sistemleri, ısıtma sistemleri, kesintisiz güç kaynağı jeneratörler, otopark havalandırma ve gaz algılama sistemleri, yangın algılama sistemleri, duman algılama sistemleri ve diğer güvenlik sistemlerinin tek merkezden tüm binanın kontrolünün sağlandığı sistemlerdir.
Bina Otomasyon ve Otomatik Kontrol Sistemleri, olası durumlarda ordan oraya koşuşturmak yerine tek bir bölgeden çözüm üretmesi sebebi ile acil durumlarda hızlı bir çözüm sunmaktadır. Bu avantajları sayesinde genellikle tercih edilen bu sistemleri KMK Mekanik olarak yerinde keşif yaparak uzman ekibimiz ile birlikte kurmaktayız.
25 Yıllık tecrübemiz ile vermiş olduğumuz hizmetler arasında yer alan Bina Otomasyon ve Otomatik Kontrol Sistemleri gelişen teknoloji ile paralel olarak genç ve dinamik uzman ekibimiz ile birlikte en iyi şekilde müşteri memnuniyet odaklı projeler üretmek için var gücümüz ile çalışmaktayız.
Yangın koruma sistemleri günümüzde yangınlara karşı direkt olarak müdahale edilmesini sağlar.Çoğunluğu otomatik sistem olduğu için günümüzde Alışveriş Merkezlerinde,Okullarda,Hastanelerde,Sağlık Kurumlarında,Havaalanlarında ve insan yoğunluğunun yaşandığı alanlarda insanların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla genellikle kullanılan sistemlerdendir. Olası yangın ve zehirlenme durumlarına karşın sürekli aktif olarak hazır olan bu sistemler, büyük bir önem arz etmektedir.
Günümüzde en çok kullanılan otomatik yangın söndürme sistemlerinin başında gelen FM200’ün avantajı havayla oluşturduğu yaklaşık % 7’lik performansla yangın söndürme konusunda en etkili gazdır.
Karbondioksit insansız ortamda kullanılan yangın söndürme sistemidir. Karbondioksit gazının, ortamda bulunan oksijen konsantrasyonunu hızlı bir şekilde düşürmesi ve bunun neticesinde de boşalan karbondioksit gazının oluşturduğu şok etkisiyle birlikte ilgili alandaki sıcaklığı azaltması şeklindedir.
Günümüzde, çoklu pişirme ünitelerinden oluşan mutfaklar büyük yangın riski taşımaktadır.Gereki önlemlerin alınmadığı takdirde bu yangınlar, kolayca büyüyerek söndürülmesi çok zor hale gelebilir.Güvenilir ve hızlı bir yangın söndürme sistemi olan davlumbaz söndürme sistemleri; davlumbazların yanı sıra ocak, baca, fritöz ve ızgara gibi mutfak ünitelerinde meydana gelebilecek yangınları da etkin olarak söndürmektedir.
•Lokantalar, Oteller, Alışveriş Merkezleri, Okullar, Hastaneler ve Sağlık Kurumları
•Endüstriyel Tesisler, Havaalanı, Yüzer ve Sabit Platformlar, Gemilerdeki tüm mutfaklar
Herhangi bir sprinkin yangın sırasında oluşan ısının etkisi ile suyu harekete geçirir, bu şekilde sistem çalışmaya başlar. Yangın mahaline suyun yağmurlama şeklinde boşalması sağlanır.
25 Yıllık tecrübemiz ile vermiş olduğumuz hizmetler arasında yer alan Yangın Koruma Sistemleri gelişen teknoloji ile paralel olarak genç ve dinamik uzman ekibimiz ile birlikte en iyi şekilde müşteri memnuniyet odaklı projeler üretmek için var gücümüz ile çalışmaktayız.
Bu sistem sprinkler söndürme sistemi gibi çalışır. Kimyasal içeriklerine göre; sentetik veya protein bazlı, alkole dayanıklı, film oluşturucu köpük çeşitleri bulunur.
Günlük hayatta aktif olarak sıkça kullanılan otopark ve tünellerin içerisinde bulunan hava akımını sağlamak amacı ile kontrolleri sağlayan, içerideki hava akımını tahliye etmek ve yönlendirmek için kullanılmaktadır. Kanallı Sistemlere göre kıyas yapıldığında daha az işletim maliyeti ve ses seviyesi oluşturmakla birlikte, daha çok araç park alanı gibi kullanım alanı sağlamaktadır. Otopark ve tünel gibi aktif kullanıma açık olan alanlarda tahliye bakımından ve havalandırma ihtimalleri göze alınarak en çok tercih edilen Havalandırma Sistemleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde son 2-3 yıldır yaygın olarak kullanılan Jet Fan Kontrol Sistemi Avrupa’da daha uzun süredir kullanılmaktadır.
Jet Fan Kontrol Sistemleri Aksiyal ve Radyal olarak iki farklı türde üretilmektedir. Bu sistemler tahliye işlemini kolaylaştırmak ve hava akışını sağlayabilmek için elektrik motorlarını çift hızlı olarak çalıştırmaktadır. Bu cihazların gövde yapısı 2 mm kalınlığında saclar kullanılarak yapılmaktadır. Tünellere ve otoparklara kurulan bu sistemler sessiz bir şekilde çalışması için her iki tarafında da susturucular bulunmaktadır. Can ve mal güvenliğimizi korumak amacıyla kurulan bu sistemler yaklaşık 300 derece sıcaklığa 120 dakika gibi bi süre boyunca dayanacak şekilde özel olarak tasarlanmıştır.
25 Yıllık tecrübemiz ile vermiş olduğumuz hizmetler arasında yer alan Jet Fan Kontrol Sistemi gelişen teknoloji ile paralel olarak genç ve dinamik uzman ekibimiz ile birlikte en iyi şekilde müşteri memnuniyet odaklı projeler üretmek için var gücümüz ile çalışmaktayız.
Hemen hemen dünyanın birçok yerinde aktif olarak kullanılmakta olan Jet Fan Kontrol Sistemi ne işe yarar sorularının cevabı aslında çok basittir. Jet Fanlar normal havalandırma ve duman tahliye işlemleri için elektrik motorlarının çift hızlı çalışması sebebiyle aynı anda hem havalandırma işlevi hemde duman tahliye işlemlerini yapabilmektedir. Otoparklarda olası durumlarda can ve mal kaybını korumak amacı ile kurulan bu sistemlerde öngörülen durumlarda havalandırma sistemleri istenildiği zamanlarda tahliye maksadıyla çift taraflı olarak görev yapmaktadır.
Genellikle otoparklarda kullanılan bu havalandırma sistemleri, metro ve karayolu tünellerinde de aktif olarak kullanılmaktadır. Karayollarını ve otoparkları kullanan insanlar için sağlık bakımından büyük bir önem arz eden Jet Fan Havalandırma Sistemleri gelişen teknoloji ile birlikte hemen hemen dünyanın heryerinde kullanılmaktadır. Otopark ve karayollarında hava kanalı bağlantısı olmadan ekonomik olarak yapılabilen bu sistemler, etki mesafelerine bağlı kalarak kurulumunu sağlandıktan sonra kirli havanın dikey şaft noktalarına yönlendirilmesiyle tahliyesi kolay bir şekilde sağlanmaktadır.