Too Little! Receiving $100 / Hr Consulting. Start Today
  • Çalışma Saatlerimiz: H. içi : 08:30 - 18:00 Crtesi: 08:30 - 13:00
  • +90 332 502 18 08

İletişim

  • Fevzi Çakmak Mah. Hüdai Cad. No. 24/1 Karatay/ KONYA
  • +90 332 502 18 08
  • info@eskonmakina.com.tr
  • Çalışma Saatlerimiz: H. içi : 08:00 - 17:30

Havalandırma Çözümleri

Havalandırma Çözümleri

Nem Alma Tesisatı

Aşırı nem insanları rahatsız eder, sağlık problemlerine ve kapalı mahallerde rutubet, kötü koku oluşumu, elektronik ekipmanlarda arıza ve hasara neden olur. Kapalı havuzlarda, buharlaşan su ve havuz kimyasalları konfor şartlarını bozmakta ve binaya zarar vermektedir. Bu nedenle havuz yüzeyinden buharlaşan suyun ortamdan atılması ve ortamdaki nemin %60 ‘ın altında tutulması gerekmektedir.

Kış Gece Nem Alma Pozisyonu: İç resürkile havası ile ortamın nem ve sıcaklık değeri sabit tutulmaktadır. By-Pass taze ve egzost havası damperlerinin pozisyonu ile dış hava alınmaz, içerideki hava devir daim edilir.
Kış Gündüz Nem Alma Pozisyonu: Ortamda bulunan insan yoğunluğuna göre -20 arasında taze hava ve egzost damperi açık tutulur, %90-80 arasında açık olan by-pass damperi vasıtası ile irkülasyon sağlanır.
Yaz Nem Alma Pozisyonu: Dış ortamın sıcaklığı iç ortamdan fazla, özgül neminin daha düşük olması durumunda bu işletim sistemi geçerlidir.

Klima Santrali İle Havalandırma

Klima santralleri atmosferden alınan taze havanın ısıtma, soğutma, nemlendirme, nem alma, filtreleme, ısı geri kazanma gibi bazı koşullarda şartlandırarak uygun ortam koşullarını sağlamak üzere ortama gönderilmesini sağlayan cihazlardır.

Klima santralleri ortam havasında bulunan toz, parçacık ve klima santrali tipine göre mikro organizmaları da başarılı bir şekilde filtreleyebilir.

Günümüzde paket tip klima santralleri otomasyon sistemi ile kontrol edilebilmesi, kullanım kolaylığı ve az yer kapladığı için daha çok tercih edilmektedir.

Konfor, hijyenik, paket tip, taze hava, ısı geri kazanımlı klima santralleri tüm ısıtma soğutma ve havalandırma sistemleri elemanlarında verimlilik ön plandadır.

Mahal Egzost ve Taze Hava Sistemleri

Mahal Egzost ve Taze Hava Sistemleri egzoz havası ile taze hava fiziki olarak birbirine karışmadan ısı geri kazanım hücresinde birbirlerine enerjilerini vererek havayı koşullandırır. Klima santralleri kapalı ortamdaki havanın nemini ve sıcaklığını istenilen şartlarda sabit tutarak konfor sağlamaktadır.

Karışım havalı klima santrali egzoz havasını istenen miktarda taze hava ile karıştırabilen santraldir. Egzoz havası dış havaya göre konfor seviyesine yakın olduğu durumlarda egzoz havası taze havaya karıştırılır ve taze hava damperi kısılarak dışarıdan daha az taze hava alınır.

Atmosferden aldığı havayı şartlandırarak mahale gönderen klima santralidir. Bu tip klima santrallerinde vantilatör ve aspirator hücresi farklı yerlerde olabilir.

Klima santralleri kapalı ortamdaki havanın nemini ve sıcaklığını istenilen şartlarda sabit tutarak konfor sağlamaktadır.

Jet Fan Sistemi

Otopark ve tünel içerisinde hava akımını kontrol etmek, yönlendirme ve tahliye etmek için kullanılmaktadır. Kanallı sisteme göre kıyaslandığında daha az uygulama maaliyeti ve daha çok araç park alanı gibi kullanım alan genişliği sağlar. İşletmede daha az işletim maaliyeti ve ses seviyesi oluşturur.

Otopark ve Tünel duman tahliye ve havalandırılması için idealdir. Fan ve susturucu ekipmanlarından oluşmaktadır.

Jet Fan uygulamalarında ise bu kanal sistemi yerine çok sayıda, ortama göre ebatlarının belirlendiği, yarattığı yüksek hava hızları ile önündeki hava kütlelerini iterek harekete geçiren fanlar kullanılır.

Birden fazla jetfanın ortama yerleştirilmesiyle güzergahta sürekli bir hava sirkülasyonu da sağlanmış olur.Jetfanlarda herhangi bir hava emiş kanalı olmadan hava sirkülasyonunun sağlanması, işletme açısından daha az enerji tüketmesine dolayısıyla işletmesinin daha ekonomik olmasını sağlamaktadır.

Mahal Basınçlandırma

Mahal basınçlaştırmanın amacı yangın merdivenlerine ve asansörlere duman girişinin önlemek insan tahliyesinin dumansız bir ortamda sağlanmasıyla itfaiye görevlilerinin yangına müdahalesi için uygun ulaşım yolu sağlanması için uygulanmaktadır.

Merdiven kovası yangına dayanıklı ve duman sızdırmaz kapılarla bina bölümlerinden ayrıldığından, merdiven kovasına verilen hava ile pozitif basınç uygulanır ve merdiven kovasına komşu bölümlerden duman girişi önlenir.

Mahal Basınçlandırma sistemleri akıllı bina sistemlerine entegre edilebildiği gibi ayrı olarak ta kontrolü mümkündür. 

Basınçlandırma işlemi genel anlamda çatıda bulunan fanın merdiven boşluğuna hava üflemesi ile gerçekleşir.

Endrüstriyel Havalandırma Uygulamaları

Endüstriyel Havalandırma Sistemleri Atölyeden fabrikaya kadar tüm sanayi işletmelerinin üretiminde kullanılan hammadde ve kimyasallar partiküller ve gazlar çalışanların sağlığını tehlikeye atmaktadır. Sağlıklı bir ortamın oluşması ve işçi saglıgı için Endüstriyel havalandırma sistemlerinin uygulanması gerekmektedir. Endüstriyel Havalandırma Sistemleri taze hava tedariği ve kirli hava tahliyesi sırasında etkin olarak rol almaktadır.

Gıda, İlaç, Kauçuk, Kimya, Makine, Metal, Mobilya, Otomotiv, Plastik, Sağlık, Tekstil, sektörlerinde Endüstriyel Havalandırma Sistemlerini başarı ile uygulanmaktadır.

Soyunma odalarına devamlı taze hava sağlanması, ortam havasının sürekli yenilenmesi, Sıcaklık ve nemin optimum seviyelerde tutmaktadır.

Yangın ve patlama tehlikelerinin azaltılması, Kirleticilerin ortadan kaldırılması ya da seyreltilmesi, Çalışanların kıyafetlerinde bulunan nemin alınması ve ortamın ferah ve zararlı gaz ve partiküllerden arındılması sağlanmaktadır.

Otopark Havalandırma
Sistemleri

Günümüzde Kalabalıklaşan büyük şehirlerimizin şehir merkezlerinde yoğun insan kalabalıklarının ziyaret ettiği, sinema, tiyatro, alışveris merkezleri, havalimanları, otogarlar gibi komplekslerin yanı sıra çok katlı konutların artması ile birlikte otopark ithiyacı artmıştır. Binaların bodrum zemin katları yoğunluğun olduğu yerlerde bu ihtiyacı karşılamaya çalışmaktadır. Otoparkların kapalı ve yogun,araçlarında fazla olması havalandırma ihtiyacını beraberinde getirmiştir.

Otopark havalandırma sistemleri ihtiyacının iki temel hedefi bulunmaktadır; günlük işletmede, zararlı araç gazlarının tahliyesi ve acil yangın durumunda dumanın bir tarafa hapsedilmesi, insanların kaçışına ve itfaiye personelinin yangına müdahalesine yardımcı olmaktır..

CO seviyesinin uygun koşullarda tutulması için otoparkın büyüklüğü, içeride bulanacak araçların cinsi ve otoparkın çalışma süreleri göz önünde tutularak otopark havalandırma sistemleri kullanılmalıdır.Havalandırma kapalı alanlar için zorunludur.

Ortamdaki hava kalitesini sağlamasının yanında otoparkta oluşabilecek yangın gibi durumlarda da koruyucu etki yapar. Yangın sonucu oluşan gazlar otopark havalandırma sistemleri sayesinde dışarı atılır. Gaz sonucu zehirlenmelerin önüne geçilir.