Too Little! Receiving $100 / Hr Consulting. Start Today
  • Çalışma Saatlerimiz: H. içi : 08:30 - 18:00 Crtesi: 08:30 - 13:00
  • +90 332 502 18 08

İletişim

  • Fevzi Çakmak Mah. Hüdai Cad. No. 24/1 Karatay/ KONYA
  • +90 332 502 18 08
  • info@eskonmakina.com.tr
  • Çalışma Saatlerimiz: H. içi : 08:00 - 17:30

Arıtma Çözümleri

Arıtma Çözümleri

Deniz Suyu Arıtması

Dünya sularının %90’dan fazlası, içerdiği aşırı tuz oranı nedeniyle doğrudan içme suyu olarak kullanılamamaktadır. Az yağış, olumsuz iklim koşulları, hızlı kentleşme ve sanayileşme nedeniyle artan içme suyu talebine yönelik olarak, deniz suyundan tuzun uzaklaştırılması suretiyle içme suyu elde edilmesi teknolojisi, gerekli koşulların oluşması durumunda tercih edilebilmektedir.

Deniz Suyu Arıtma Sistemleri sistemleri, deniz suyu içerisinde bulunan yüksek oranda çözülmüş halde bulunan tuz moleküllerinin, membran teknolojisi ile sudan ayrıştırılması ve buna bağlı olarak suyun iletkenlik değerinin minimuma indirilmesi amacı ile kullanılmaktadır. Bu işlem deniz suyuna basınç uygulayarak, deniz suyunun membranlar’dan geçirilmesi suretiyle yapılmaktadır.

Deniz suyu arıtma sistemleri günümüzde denizden tuzu tamamiyle arıtmaktadır, hatta içme suyu kalitesine getirmektedir. Reverse osmosis sistemleri deniz suyu arıtma konusunda tam bir çözüm olmaktadır.

Filtreleme Sistemleri

Aktif Karbon Filtreler Quartz ve kömür tarzı granüllerden oluşan yapıya sahiptirler. Bu amaçla lokal havalandırma sisteminizdeki tüm filtrasyon işlemlerinde dumanları bu aktif karbon filtre kapsüllerinin içine hapseder.

Karbon filtreler yapılan işin cinsine göre ömrü belirlenirken, işin büyüklüğüne göre de sayısı artmaktadır.İhtiyacı durumunda aktif karbon filtre sayıları değişmektedir. 12, 16,18,20 olmak üzere 52 adet kapsüllerin sayılarına kadar uzamaktadır. Ardından sizlerin koku yok edici sistemlerinizde sektör bazlı ilerlemeniz de doğru olacaktır.

Karbon filtrelerin ömrü yağ, toz ve duman etkenlerine göre değişkenlik göstermektedir. Aktif karbon filtre ömrünü uzatmak için, aynı oranda filtre kapsül sayılarını da artırarak kapsüllerin geç dolmasını sağlayabilirisiniz.

Yumuşatma Sistemleri

Su içerisindeki çözünmüş halde bulunan kalsiyum ve magnezyum iyonları suda sertliğe sebep olmaktadır. Sudaki sertliğin giderilmesi, iyon değiştirme yöntemi dediğimiz, su yumuşatma sistemleri ile gerçekleşmektedir

Reçine, kalsiyum ve magnezyum iyonları bakımından doyuma ulaştığı zaman sodyum klorür eriği (tuz çözeltisi ) ile rejenere edilir

Yüksek kaliteli reçine ve ileri teknoloji rejenerasyon tekniği sayesinde ileri seviyede kireç giderimi ile beraber en az seviyede tuz ve su tüketimine ihtiyaç duyar. Böylece evinizdeki tesisat borularında, yıkama ısınma ve ısıtma sistemlerinizde kireçlenme sorununuzu ortadan kaldırır. Yüksek oranda enerji tasarrufu ve verim  elde edersiniz.

Ultraviyole Sterilizasyon

Dezenfeksiyon Sistemleri, ultraviyole ışınları ile sterilizasyon, kimyasal madde gerektirmediği için yan etkisi olmayan hızlı ve etkili tek dezenfeksiyon yöntemidir.

Ultraviole ile,bakteri virüs mantar ve diğer mikroorganizmaları uv ışınlarına maruz bırakarak öldüren dezenfeksiyon sistemidir.Isı ve kimyasal madde kullanılmadan dezenfeksiyon yapıldığı için suyun tadında ve kimyasal bileşiminde bir değişiklik meydana getirmez.

Mikropların öldürülmesi ışının yoğunluğuna ve temas süresine bağlıdır. Cihaz; içme suyu arıtma üniteleri, hastaneler, restaurantlar, oteller, siteler, şişeleme ve dolum tesisleri, soğutma kuleleri, laboratuarlar, gıda endüstrisi, balık çiftlikleri gibi bir çok alanda kullanılmaktadır.

Klor Dozajlama

Klor dozajlama sistemleri dezenfeksiyon amaçlı kullanılan en yaygın sistemlerden biridir. Klor dozajlama sisteminde sahip olduğu kalıcı etkinin yanı sıra en ekonomik yöntemlerdendir.Klor bütün organizmalar üzerinde yeterli dezenfeksiyon etkisi bulunan kimyasal olarak kararlı bir ürün olup, dozaj pompası ile sisteme enjekte edilir.

Kapasite ve özellikteki bir dozaj pompası ile ham suya sıvı Sodyum Hipoklorit (NaClO) dozlanarak suda dezenfeksiyon sağlanır. İçme ve kullanma sularında yeterli dezenfeksiyonun gerçekleşebilmesi için maksimum 0.5 mg/L (ppm) serbest klor oranı sağlanmalıdır.

Klor dozaj pompaları tamamen otomatik çalışır. Proje ve ihtiyaç durumuna göre belirlenen çeşitli otomasyon çeşitleri vardır. Bunlar;Oransal Dozaj Pompası, Debi Kontrollü Dozaj Pompası, Redox Kontrollü Dozaj Pompası

Klor bütün organizmalar üzerinde yeterli dezenfeksiyon etkisi bulunan kimyasal olarak kararlı bir ürün olup, dozaj pompası ile sisteme enjekte edilir.

Isıtma ve Soğutma Tesisatı
Koruma Sistemi

Isıtma tesisatı kazan dairesi yerleşimi, vana ve armatür montajı, borulama, işletme, ölçme ve test gibi işlemlerle ilgili pratikler bulunmaktadır.
Soğutma, bir maddenin veya ortamın sıcaklığını, onu gösteren ortamın sıcaklığının altına indirmek ve orada ısıyı yoketmek üzere ısısının alınması işlemine denir.

Koruyucu-önleyici-çözümleyici mühendislik çalışmaları, yeni imal edilmiş ya da kullanımda olan ısıtma/soğutma kapalı devreleri ve özel amaçlara göre çalışan ısıl proseslerde flushing ve koruyucu önlemlerin birlikte uygulanması sonrasında bakım maliyetlerinin ve plansız duruşların %95 oranında azaldığını kanıtlamıştır.

Birikintiler Sonucu ;Yüksek enerji tüketimi. Yükselen arıza ve bakım maliyetleri. Ekipman kaybı. Radyatörlerde ve yerden ısıtmada soğuk noktalar. Kullanma suyu problemleri. Noktalaşma ve delinmeler. Sirkülasyon sorunları.